måndag 2 februari 2015

Tillsammans starkare

Istället för at bli glada och ivriga över allt häftigt lägger de flesta människor sin energi på det "dåliga" när de tänker på världen omkring dem: fattigdom, krig, hunger, miljöförstöring. De ser det negativa som händer och späder på det ytligare - bokstavligen. De kan studera en tragisk händelse in i minsta detalj och låta den mala i tankarna. Och när de är så där deppiga och oroliga tar de på sig sorgen som om det var deras personliga ansvar att hindra sådana hemska saker att hända. Och du kanske tänker "är det inte det, då?"

Okej, så här är det: Du kan inte ta ansvar för alla tragedier i världen på egen hand. Du kan inte bära hela bördan. Visst har alla en del i det hela; alla bidrar till att världen är som den är. Men saken är den att du knappast kan hjälpa världen genom att bli uppstressad och lagga all din energi på negativa saker. Särskilt inte om det får dig att må dåligt.  För då kommer lagen om attraktion bara att göra problemen större. De växer när du ger dem uppmärksamhet!

Så du får inte låta dig rubbas av allt som är dåligt i världen, för det hjälper ärligt talat inte. Du måste undvika att rikta din uppmärksamhet mot negativa saker, och tänk efter innan du går med i en proteströrelse. Det spelar ingen roll om det är mot den globala uppvärmningen eller fattigdom eller terrorism eller krig eller vad som helst. För du drar bara till dig mer av det.

Man kan inte hantera vissa saker helt på egen hand, som t.ex fattigdom, krig, eller terrorism. Det är bra att man engagerar sig mot att försöka få saker och ting bättre, man behöver väldigt många människor vid ens sida om man vill göra något bra för världen, och när folk ser att man verkligen försöker och vill hjälpa folk på alla sätt så vill fler vara med för att kämpa för något bra.~ Team Bara Kärlek ~

3 kommentarer:

 1. Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap! Bra skrivet!
  Du är redan en ung författare kloka tjejen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack så jätte mycket. Vad härligt att du tyckte om att läsa inlägget. Tack, ha det gott du med !:D

   Radera